annemieke logo focus
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wilsombekwaamheid

eric ward akt1bnnummk unsplash scaled

Wilsombekwaamheid

LinkedIn en 07-12-2020 “Vader van José”


De vader van José, een vriendin van mij, kreeg begin dit jaar een herseninfarct (hij was 63 jaar). Hij kan nu niet meer praten en communiceren. Verbetering is niet meer te verwachten.

Naast het verdriet dat José heeft, moesten er ook flink wat zaken op korte termijn geregeld worden. Vader heeft niets vastgelegd en de moeder is al een paar jaar geleden overleden.

Eerst moest José bij de kantonrechter verzoeken om de zaken van haar vader te mogen gaan behartigen. Om het zg. ‘bewind te krijgen’. Dat duurde 8 maanden!
Ondertussen is hij verhuisd naar een verpleeghuis. Ze kan de eigen woning nu gaan verkopen.

Maar …voor iedere aankoop of verkoop boven de 1.500 euro die José namens haar vader wil doen moet ze ook nog eens goedkeuring krijgen van de kantonrechter. Ook daar gaan op het moment maanden overheen. Dit zorgt voor veel stress in een tóch al zo moeilijke tijd.

Vraag: Had de administratieve rompslomp na het plotseling wilsonbekwaam worden van de vader van José voorkomen kunnen worden?

Antwoord: Ja zeker, graag vertel ik u in een persoonlijk gesprek hoe.

Deel deze post
Picture of Annemieke de Willigen

Annemieke de Willigen

Ik ben nalatenschapsspecialist binnen Focus samen voor elkaar

Ik zorg er met jou samen voor dat de zaken op financieel en persoonlijk gebied goed geregeld worden voor als je het zelf niet meer kunt. Ik begeleid bij het invullen van de wensen voor een goed (levens)testament. Zijn de wettelijke erfgenamen ook de personen waaraan ik mijn nalatenschap wil nalaten of wil ik het anders. Kan iemand voor mij mijn belangen behartigen als ik het niet meer kan op financieel en medisch gebied?

‘Een geüpdatet testament samen met een levenstestament geven rust’ is wat ik terugkrijg van mijn klanten.

Categories
Populaire blogs
Nieuwsbrief