annemieke logo focus
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Executeur

Woman Helping Senior Man To Complete Last Will And Testament At Home

Het belang van een executeur

“Is het kiezen van een executeur voor mij ook van belang?”

In een testament regel je wie de erfgenamen zijn van jouw nalatenschap. In het testament kun je ook een executeur benoemen. De taak van de executeur is om de nalatenschap te beheren en diegene is daartoe dan ook bevoegd. 

Zo zal de executeur uit de nalatenschap openstaande schulden moeten betalen en openstaande vorderingen moeten innen. Gedurende het beheer vertegenwoordigt de executeur bij de vervulling van zijn taak de erfgenamen in en buiten rechte.

De executeur is de regisseur van de nalatenschap. De executeur kan zelfstandig besluiten tot verkoop van boedelbestanddelen, als dat nodig is, voor een goed beheer van die zaken. Als verkoop van boedelbestanddelen nodig is om schulden van de nalatenschap te voldoen dan is de executeur daartoe ook bevoegd, maar dient dit wel te overleggen met de overige erfgenamen.

Indien jij niemand in je naaste omgeving hebt die je het toevertrouwt om jouw nalatenschap af te wikkelen na jouw overlijden of je wilt je nabestaanden niet belasten met de afwikkeling van jouw nalatenschap, dan kun je er ook voor kiezen om een onafhankelijke executeur te benoemen.

Hiervoor kun je ook mij benaderen. 

Recente blogs

17
Jul

Podcast Ondernemerstribune

Beluister het interview in de podcast van de Ondernemerstribune