annemieke logo focus
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regel het voor later

mayank dhanawade huf1vghhowi unsplash scaled

Regel het voor later

Linkedin | Facebook 23-12-2020

Als u nooit een testament op laat maken, regelt de wet bij uw overlijden precies wie uw erfgenamen zijn en wat zij erven.

Als u komt te overlijden en er blijven een echtgenoot en kinderen als erfgenamen achter dan stelt de wet bij voorbaat de verdeling tussen de langstlevende en de kinderen vast.

Bij een eerste overlijden gaat alles naar langstlevende en kinderen krijgen een vordering in geld wat pas kan worden opgeëist als de langstlevende overlijdt.
Je kunt ook een testament op laten maken waarin je de keuze qua verdeling overlaat aan de erfgenamen. Zij moeten dan binnen 3 maanden na overlijden een keuze maken.

Een goed testament biedt mogelijkheden om op een wijze manier gebruik te maken van de vrijstellingen van de erfbelasting.
Nieuwsgierig geworden naar mogelijkheden voor jouw situatie?

Deel deze post
Picture of Annemieke de Willigen

Annemieke de Willigen

Ik ben nalatenschapsspecialist binnen Focus samen voor elkaar

Ik zorg er met jou samen voor dat de zaken op financieel en persoonlijk gebied goed geregeld worden voor als je het zelf niet meer kunt. Ik begeleid bij het invullen van de wensen voor een goed (levens)testament. Zijn de wettelijke erfgenamen ook de personen waaraan ik mijn nalatenschap wil nalaten of wil ik het anders. Kan iemand voor mij mijn belangen behartigen als ik het niet meer kan op financieel en medisch gebied?

‘Een geüpdatet testament samen met een levenstestament geven rust’ is wat ik terugkrijg van mijn klanten.

Categories
Populaire blogs
Nieuwsbrief