annemieke logo focus
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Testament

Signing Last Will and Testament

Begeleiden bij wensen ten behoeve van een (levens-) testament

“Ik heb alles goed geregeld. Toch?

Je kunt denken aan het samen doornemen van de financiële zaken, het opstellen van een (levens)testament, het bekijken van de hypotheek en/of de verzekeringen, enzovoorts. In een persoonlijk gesprek zetten we samen alles op een rij. Elke situatie is namelijk anders en vraagt dus om maatwerk.

Het geeft rust als alles op tijd én goed is geregeld. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de partner/echtgenoot/echtgenote en/of naasten.

We kijken samen naar de diverse opties die er zijn om een testament samen te stellen die is afgestemd op jouw situatie. Als je getrouwd bent en je hebt (klein)kinderen zijn er leuke opties om op te nemen in je testament om vooral ook erfbelasting te besparen bij een eerste overlijden. Ben je voor de 2e keer getrouwd en heb je ook nog kinderen uit een eerder huwelijk dan is het goed om te bedenken waar je wenst dat jouw nalatenschap naartoe gaat. Ben je getrouwd op huwelijkse voorwaarden en weet jij niet meer wat er in die voorwaarden staat en heb je ook niet jaarlijks een administratie bijgehouden? Is het dan wellicht een idee om er eens over te denken de huwelijkse voorwaarden om te zetten?

Kortom, een testament is persoonlijk en als partners behoef je ook niet persé een spiegelbeeldtestament te hebben. Ik luister graag naar de wensen en vertel je de opties die er zijn.

Recente blogs

17
Jul

Podcast Ondernemerstribune

Beluister het interview in de podcast van de Ondernemerstribune