annemieke logo focus
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samengesteld gezin

samengesteld gezin

Samengesteld gezin

Linkedin|Facebook “Klaas en Judith”

Hé Annemieke, jij bereidt ieder jaar onze aangiften inkomstenbelasting voor.
Kan jij eens komen praten met betrekking tot jouw overige diensten die je aanbiedt op het gebied van nalatenschappen?

Klaas heeft een vergevorderde vorm van longkanker en weet niet zeker of hij eind 2021 haalt. Klaas wil voor zijn vrouw Judith graag alles goed geregeld hebben, zodat zij naast het verdriet te zijner tijd niet ook nog met alle overige rompslomp komt te zitten. Er zijn nooit eerder testamenten opgemaakt.

Klaas is voor de vierde keer gehuwd en heeft 2 zoons uit eerdere huwelijken die hij wil onterven. Daarentegen wil hij de kinderen van Judith (stiefkinderen van Klaas dus) juist als erfgenaam benoemen.

Wat zijn de gevolgen van het onterven van de zoons en kunnen zij eventueel hun legitieme portie direct opeisen bij Judith als Klaas overlijdt? Zo ja, kan Klaas dit op een of andere manier voorkomen?

Zomaar wat frases uit een gesprek dat ik afgelopen week met Klaas en Judith heb gehad. Vraag aan Klaas en Judith wat het hen zal brengen als alles straks geregeld is? RUST is het antwoord. 

Deel deze post
Picture of Annemieke de Willigen

Annemieke de Willigen

Ik ben nalatenschapsspecialist binnen Focus samen voor elkaar

Ik zorg er met jou samen voor dat de zaken op financieel en persoonlijk gebied goed geregeld worden voor als je het zelf niet meer kunt. Ik begeleid bij het invullen van de wensen voor een goed (levens)testament. Zijn de wettelijke erfgenamen ook de personen waaraan ik mijn nalatenschap wil nalaten of wil ik het anders. Kan iemand voor mij mijn belangen behartigen als ik het niet meer kan op financieel en medisch gebied?

‘Een geüpdatet testament samen met een levenstestament geven rust’ is wat ik terugkrijg van mijn klanten.

Categories
Populaire blogs
Nieuwsbrief