annemieke logo focus
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schrijnend verhaal

Schrijnend verhaal

Linkedin | Facebook 31-01-2021

Na overlijden van vader kom ik, op aanbeveling van de begrafenisondernemer, bij de zoon van 62 thuis. Zoon leefde laatste jaren samen met vader en met overige familie was/is helemaal geen contact.

Zoon is minderbegaafd, snapt niets van alle papieren rompslomp. Wat blijkt… er staat € 100.000 op bankrekening van overleden vader. Wat nu? Zoonlief is namelijk niet de enige erfgenaam. Er blijken nog een oudere broer en een dochter van een overleden zus in leven.

Er zijn dus 3 erfgenamen die alle drie recht hebben op 1/3 van de genoemde €100.000.

Hoe nu verder?

Ik heb de notaris in de arm moeten nemen om een verklaring van erfrecht op te laten stellen. Het blijkt dat vader nooit een testament heeft laten opstellen. De notaris kan de erfgenamen traceren en hen op de hoogte stellen van het overlijden van vader/opa en van hun recht op een erfdeel.

Hoe fijn had het geweest als vader bij leven de zaken had geregeld door middel van een testament, zodat niet via onpersoonlijke weg de zaken nu afgehandeld moeten gaan worden.

Deel deze post
Picture of Annemieke de Willigen

Annemieke de Willigen

Ik ben nalatenschapsspecialist binnen Focus samen voor elkaar

Ik zorg er met jou samen voor dat de zaken op financieel en persoonlijk gebied goed geregeld worden voor als je het zelf niet meer kunt. Ik begeleid bij het invullen van de wensen voor een goed (levens)testament. Zijn de wettelijke erfgenamen ook de personen waaraan ik mijn nalatenschap wil nalaten of wil ik het anders. Kan iemand voor mij mijn belangen behartigen als ik het niet meer kan op financieel en medisch gebied?

‘Een geüpdatet testament samen met een levenstestament geven rust’ is wat ik terugkrijg van mijn klanten.

Categories
Populaire blogs
Nieuwsbrief